СКАМ’ЯНІЛІ КОРАЛИ, ЯК СИРОВИНА ДЛЯ АВТЕНТИЧНОЇ СУВЕНІРНОЇ ПРОДУКЦІЇ ТУРИСТИЧНОГО КОМПЛЕКСУ МІСТА КАМ’ЯНЕЦЬ-ПОДІЛЬСЬКИЙ

Основний зміст сторінки статті

Ігор Касіяник
Любов Касіяник
Владислав Гарбар
Борис Матвійчук
Станіслав Придеткевич

Анотація

Публікація розкриває перспективи формування нового автентичного сувенірного бренду для м. Кам’янець-Подільський, на базі місцевої сировини. Доведено економічну та іміджеву ефективність використання скам’янілих коралів як сувенірної продукції, наведено аналогічний позитивний міжнародний досвід її використання, продемонстровано переваги та умови її залучення до структури місцевого туристичного комплексу, розкрито підходи до альтернатив технологічного використання зазначеної сировини.


Ключові слова: регіональний туристичний комплекс, сувенір, скам’янілі корали.

Блок інформації про статтю

Як цитувати
Касіяник, І., Касіяник, Л., Гарбар, В., Матвійчук, Б., & Придеткевич, С. . (2025). СКАМ’ЯНІЛІ КОРАЛИ, ЯК СИРОВИНА ДЛЯ АВТЕНТИЧНОЇ СУВЕНІРНОЇ ПРОДУКЦІЇ ТУРИСТИЧНОГО КОМПЛЕКСУ МІСТА КАМ’ЯНЕЦЬ-ПОДІЛЬСЬКИЙ. Наукові записки Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка. Серія: географія, 59(2), 72–79. https://doi.org/10.25128/2519-4577.25.2.8
Розділ
Рекреаційна географія і туризм
Біографії авторів

Ігор Касіяник, Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка

кандидат географічних наук, доцент, завідувач кафедри географії та методики її викладання

Любов Касіяник, НПП «Подільські Товтри»

старший науковий співробітник

Владислав Гарбар, Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка

кандидат географічних наук, старший викладач кафедри географії та методики її викладання

Борис Матвійчук, Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка

асистент кафедри географії та методики її викладання

Станіслав Придеткевич, Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка

кандидат географічних наук, старший викладач кафедри географії та методики її викладання