РОЗРОБКА КОНЦЕПТУАЛЬНИХ ЗАСАД ДІЯЛЬНОСТІ ПРОЕКТУВАННЯ ГОТЕЛІВ (НА ПРИКЛАДІ РІШЕННЯ 5 ЗІРКОВОГО СТОЛИЧНОГО ГОТЕЛЮ-ЛЮКС)

Автор(и)

  • Леся Ковальська Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника., Україна
  • Тетяна Ткаченко Київський національний університет культури і мистецтв, Україна

DOI:

https://doi.org/10.25128/2519-4577.21.2.17

Анотація

У сучасній структурі індустрії гостинності важливим чинником її стабільного розвитку є готельна справа. Не зважаючи на низку стримуючих факторів: недоліки в роботі фінансово-банківської системи, обмежена платоспроможність населення, політична ситуація в країні, недосконала податкова система, пандемія COVID-19, готельний бізнес розвивається. При цьому важливим напрямком оптимізації технологічного процесу у цьому бізнесі є диверсифікація виробництва, що пов'язано з розширенням виробничих можливостей готельного підприємства за рахунок раціонального використання ресурсів. У статті  визначено послідовність дій з розробки концептуальних засад проектування готелів, яку можна представити у вигляді наступного ланцюгового ряду: місія® практична філософія готелю ® тип ® категорія ® призначення ® рівень комфорту® вибір системи проживання і харчування. Встановлено, важливість використання у процесі концептуального проектування готелів всебічної інформації щодо чинників, що впливають на діяльність готельного підприємства. Доведено, що узгодження цієї інформації з ціннісними і цільовими установками бізнесу, а саме місії створення і функціонування готельного підприємства лежить в основі формування як концепт-проекту готелю, так і принципів, що у майбутньому будуть зорієнтовано та використано в оперативному управлінні вже введеним в експлуатацію готелем.

Ключові слова: національна сфера послуг, концептуальні засади, проектування, п’яти зірковий готель, сфера гостинності, готельне господарство, готель-люкс.

Біографії авторів

Леся Ковальська, Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника.

кандидат географічних наук, доцент кафедри туризму

Тетяна Ткаченко, Київський національний університет культури і мистецтв

кандидат географічних наук, доцент кафедри готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-12-08

Номер

Розділ

Рекреаційна географія і туризм