ІСТОРІЯ ФРАНЦУЗЬКОГО ГАСТРОНОМІЧНОГО ГІДА GAULT & MILLAU

Автор(и)

  • Ольга Романчук Львівський державний університет фізичної культури імені Івана Боберського, Україна https://orcid.org/0000-0001-8215-9741
  • Оксана Никига Львівський державний університет фізичної культури імені Івана Боберського, Україна https://orcid.org/0000-0002-3492-7475
  • Ростислав Коваль Львівський державний університет фізичної культури імені Івана Боберського, Україна https://orcid.org/0000-0001-9284-7505
  • Андрій Голод Львівський державний університет фізичної культури імені Івана Боберського, Україна https://orcid.org/0000-0001-9284-7505

DOI:

https://doi.org/10.25128/2519-4577.23.1.2

Анотація

У статті досліджено розвиток відомого французького гастрономічного гіда Gault & Millau. Подано біографічні довідки про його засновників Henri Gault та Christian Millau, проаналізовано причини, які обумовили започаткування Нової кухні, її характерні особливості, значення гіда для французької гастрономії. Отримані результати дозволять розширити спеціалізовані курси у профільних закладах вищої освіти України.

Ключові слова: гід «Gault & Millau», історія, Нова кухня, гастрономічний туризм.

Біографії авторів

Ольга Романчук, Львівський державний університет фізичної культури імені Івана Боберського

доктор педагогічних наук, професор, завідувач кафедри української та іноземних мов

Оксана Никига, Львівський державний університет фізичної культури імені Івана Боберського

доктор філософії (туризм), викладач кафедри туризму

Ростислав Коваль, Львівський державний університет фізичної культури імені Івана Боберського

кандидат філологічних наук, доцент кафедри української та іноземних мов

Андрій Голод, Львівський державний університет фізичної культури імені Івана Боберського

доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри туризму

##submission.downloads##

Опубліковано

2023-07-11