СУЧАСНІ ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА (на прикладі м. Чернівці)

Основний зміст сторінки статті

Галина Круль
Оксана Заячук

Анотація

В статті розглянуто зміни та виявлено сучасні тенденції в розвитку ресторанного господарства Чернівців, що були спричинені форс-мажорними обставинами 20-х років ХХІ ст. Серед позитивних зрушень у даній сфері відзначено: вихід на ринок ресторанних послуг гравців світового масштабу – KFC і McDonalds; значне поширення кав’ярень і кавових точок; відкриття піцерій, точок з продажу шаурми та суші, їдалень з різними підходами до надання сервісу, національних ресторанів, в т.ч. з екзотичними кухнями, пабів і барів (в .ч. мережевих); активне використання споживачами послуг з доставки готової їжі та кейтерингу; запровадження інновацій у сфері ресторанного господарства. Простежено зв’язок місця розташування закладів харчування із їхніми типами та цільовою аудиторією.


Ключові слова: ресторанне господарство м. Чернівці, кейтеринг, швидке харчування, ресторан, піцерія, кав’ярня, бар

Блок інформації про статтю

Як цитувати
Круль, Г., & Заячук, О. (2025). СУЧАСНІ ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА (на прикладі м. Чернівці). Наукові записки Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка. Серія: географія, 58(1), 175–182. https://doi.org/10.25128/2519-4577.25.1.18
Розділ
Рекреаційна географія і туризм
Біографії авторів

Галина Круль, Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича

кандидат географічних наук, доцент кафедри географії та менеджменту туризму

Оксана Заячук, Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича

кандидат географічних наук, доцент кафедри географії та менеджменту туризму