СУЧАСНІ ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА (на прикладі м. Чернівці)
Основний зміст сторінки статті
Анотація
В статті розглянуто зміни та виявлено сучасні тенденції в розвитку ресторанного господарства Чернівців, що були спричинені форс-мажорними обставинами 20-х років ХХІ ст. Серед позитивних зрушень у даній сфері відзначено: вихід на ринок ресторанних послуг гравців світового масштабу – KFC і McDonalds; значне поширення кав’ярень і кавових точок; відкриття піцерій, точок з продажу шаурми та суші, їдалень з різними підходами до надання сервісу, національних ресторанів, в т.ч. з екзотичними кухнями, пабів і барів (в .ч. мережевих); активне використання споживачами послуг з доставки готової їжі та кейтерингу; запровадження інновацій у сфері ресторанного господарства. Простежено зв’язок місця розташування закладів харчування із їхніми типами та цільовою аудиторією.
Ключові слова: ресторанне господарство м. Чернівці, кейтеринг, швидке харчування, ресторан, піцерія, кав’ярня, бар
Блок інформації про статтю
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:
Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.
Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.
Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див. The Effect of Open Access).