СОЛЕВИДОБУВАННЯ В СИСТЕМІ КООРДИНАТ ТУРИСТИЧНОГО ІМІДЖУ РЕГІОНУ

Основний зміст сторінки статті

Надія Мельник
Андрій Мельник

Анотація

Науковий пошук присвячений дослідженню ролі солі та традицій солевидобутку у системі туристичного потенціалу регіону на прикладі Дрогобицької солеварні. Розглянуто успішні кейси дестинацій Польщі, ключовим маркером яких є соляний промисел для імплементації аналогічного досвіду в Україні. Окреслено чинники конкурентоспроможності солеварні у туристичному іміджі регіону, сформульовано рекомендації з оптимізації використання потенціалу досліджуваного обʼєкту.


Ключові слова: конкурентоспроможність регіону, туристичний бренд дестинації, туристична дестианція, соляні копальні Велички та Бохні, Дрогобицька солеварня

Блок інформації про статтю

Як цитувати
Мельник, Н., & Мельник, А. (2025). СОЛЕВИДОБУВАННЯ В СИСТЕМІ КООРДИНАТ ТУРИСТИЧНОГО ІМІДЖУ РЕГІОНУ . Наукові записки Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка. Серія: географія, 58(1), 148–157. https://doi.org/10.25128/2519-4577.25.1.15
Розділ
Рекреаційна географія і туризм
Біографії авторів

Надія Мельник, Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника

кандидат географічних наук, доцент кафедри готельно-ресторанної та курортної справи

Андрій Мельник, Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу

кандидат географічних наук, доцент кафедри туризму, рекреації та регіонального розвитку